Jag heter Christian, är 40 år och är trafikledare till yrket. Jag har världens roligaste jobb och bästa arbetskamraterna. När jag inte jobbar eller håller på med politik gillar jag att vara ute med båten och att resa. USA är nog min favorit.

Jag brinner för trygghetsfrågor och i det inryms mycket. En annan viktig sak är att låta ungdomarna få en röst och jag träffar därför gärna ungdomar för att höra vad som är viktigt för dem i deras vardag.

Nu pratas det mycket om rättigheter, skyldigheter och möjligheter; och kring det tänker jag så här, som ett exempel:

Jag tycker att alla som bor i Sverige har rätt att känna trygghet. I det ingår inte bara ett bra försvar eller att man kan lita på att polisen faktiskt kommer den gången man behöver deras hjälp, utan också trygghet i att få bli sedd.

Jag tycker att alla ska ha rätt till sitt första jobb och jag tror att det finns ett arbete där ute för alla, utefter varje individs egen förmåga, men det är en möjlighet man själv måste ta. Man måste försöka, lära sig, leta och söka.

Varje människa har rätt att få bli sedd, rätten att någon bryr sig om man kommer till jobbet/studierna/praktiken eller inte. Rätten att varje människa kan få känna att det gör skillnad om man går upp ur sängen på morgonen eller inte, möjligheten att få känna att jag också kan få bidra och att någon annan uppskattar det man gör. Oavsett om man är ung eller gammal.

Till det kommer också skyldigheter. Samhället måste sätta krav på motprestation, det krävs att man anstränger sig och att man försöker så gott man kan. Jag tycker inte det är snällt att man lämnas vind för våg och bara får bidrag hur som helst under obegränsad tid. Den som behöver bidrag ska få bidrag, men samhället måste ha krav på motprestation och det måste finnas ett tak för hur mycket bidrag man kan få.

Politik är kul och det är roligt att få vara nära verkligheten. Därför tycker jag om att träffa så många jag kan samt att få följa med ut för att se hur det fungerar. Stoppa mig gärna på stan när vi ses så byter vi ett par ord om hur vi kan göra Kungsbacka, Halland och Sverige till en ännu bättre plats!

 

– Christian Johansson (M)

 


Inför valet den 9 september 2018 presenterar vi våra kandidater.
Är du nyfiken på vilka fler som ställer upp i valet för Moderaterna – klicka här för att läsa mer.

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att surfa vidare på siten så godkänner du användandet av cookies.  Läs mer