Jag brinner för idrott och är idag ordförande i nämnden för Fritid- och Folkhälsa.
På fritiden håller jag själv på mycket med segling.

Det kommer bli stora utmaningar framöver och vi måste försöka jobba smartare i kommunen för att hålla kostnaderna i schack. Med den demografiska utveckling vi ser idag kommer vi inte kunna bibehålla den servicenivå som medborgarna är vana vid.

Därför måste vi digitalisera, införa fler E-tjänster. Bostadsfrågan och vården blir två stora valfrågor. Ungdomar behöver boende för att kunna starta sin jobbkarriär, många pensionärer vill växla om sitt boende. Det måste byggas fler bostäder.

Jag känner ett starkt behov av förenkla i vårt samhälle, göra det enklare för människor att starta företag, söka bygglov, bygga bostäder. Det kan inte vara meningen att man ska administrera bort sin tid på blanketter.

Med utgångspunkt i den invandring vi ser till Sverige de senaste åren måste vi se till att det öppnas upp fler jobbmöjligheter så att alla får känna att man gör nytta i samhället och bidra till vår välfärd.

 

– Peter Söderberg (M)


Inför valet den 9 september 2018 presenterar vi våra kandidater.
Är du nyfiken på vilka fler som ställer upp i valet för Moderaterna – klicka här för att läsa mer.

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att surfa vidare på siten så godkänner du användandet av cookies.  Läs mer