Debatt: Ett tryggt Kungsbacka

"Frihet under ansvar, rätten att få utforma sitt liv efter egen vilja och förmåga. Det var det jag fastande för när jag läste Moderaternas partiprogram som tonåring", Lisa Andersson skriver debattartikel i tidningen Norra Halland 2018-05-29.

Ett Kungsbacka där människor kan känna trygghet och tillit, ta egna initiativ och förverkliga sina drömmar. Det är så jag som Moderat vill se vårt samhälle.

Frihet under ansvar, rätten att få utforma sitt liv efter egen vilja och förmåga. Det var det jag fastande för när jag läste Moderaternas partiprogram som tonåring. Det är fortfarande det som leder mig idag som politiker.

Politik ska skapa goda förutsättningar i stället för att begränsa eller detaljstyra människor. Det jag försvarar i det öppna samhället är människors frihet, rätten att leva sitt liv som man själv vill. Frihet kräver ansvar och trygghet. Trygghet att veta att samhället fungerar och finns där som stöd när man behöver det.
Trygghet att veta att barnen får plats i förskolan, trygghet att veta att skolan lägger grunden för barnens fortsatta lärande, trygghet att veta att man får vård och omsorg när man behöver det.

Men även att känna trygghet i att våga vara den man är, trygghet att våga gå på gator och torg utan att behöva känna sig otrygg och trygghet att våga säga det man vill. När all denna trygghet finns kan man leva och utforma sitt liv efter egen önskan och förmåga.

När jag har träffat många invånare genom dialoger och samtal hör jag att man inte längre känner sig lika trygg.

Därför vill vi Moderater: Öka antalet poliser, ha skärpta straff t.ex. för bostadsinbrott, skärpta straff för sexualbrott samt att det måste tas krafttag mot gängkriminalitet.

För att få ett tryggare Kungsbacka vill jag som Moderat ha kameraövervakning vid Resecentrum och Hede station. Jag vill se att samarbetet ökar mellan kommun, polis, elever och föräldrar för att minska droganvändandet.

Samhällsplaneringen måste vara klok, byggtakten kan inte vara snabbare än att man hinner med att bygga förskolor, skolor och äldreboenden. När vi bygger nya områden vill jag se att man tänker på tryggheten genom hur man disponerar ytorna så att området uppfattas tryggt med bra gatubelysning

Vill du känna dig trygg i Kungsbacka i framtiden: Rösta på Moderaterna!

Lisa Andersson
Gruppledare för Moderaterna i Kungsbacka

 


Se denna debattartikel och övriga partiers artiklar på:
https://norrahalland.se/m-ett-tryggt-kungsbacka/

 

 

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att surfa vidare på siten så godkänner du användandet av cookies.  Läs mer