I Halland lever vi längst i landet.

För oss Moderater är det jätteviktigt att det ska vara tryggt att bli gammal.

Man ska kunna bo kvar hemma så länge man vill och då är det hälsofrämjande arbetet viktigt då det är bra för den fysiska hälsan och motverkar psykisk ohälsa.

Den dag man inte längre kan bo kvar i sitt hem ska man få en plats på det boende man själv önskar. För de par som vill bo tillsammans ska det finnas parboende.

Att känna sig delaktig, få vara med och bestämma själv samt få ett gott bemötande är viktigt. Resurserna ska följa individen, tillsammans med anhöriga och omsorgspersonal bestämmer man vad som är bäst för varje person och hur omsorgstimmarna ska användas.

 

Vi vill:

 

Vi vill ha god och näringsrik mat på våra boenden samt till dem som får mat hem genom hemtjänsten

Vi vill se ett varierat utbud av boenden för äldre som till exempel seniorlägenheter, trygghetsboenden och omsorgsboenden.

Vi ser gärna att Boaktiv-konceptet, t.ex. Bovieran, vill etablera sig i runt om i kommunen för att öka valmöjligheterna för boende på äldre dagar.

Vi stödjer läkarmedverkan i hemmet, så att man slipper åka till sjukhuset när man är äldre utan istället kan få hjälp av en läkare hemma i sin bostad.

 

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att surfa vidare på siten så godkänner du användandet av cookies.  Läs mer