Besöksnäring

Vi vill stärka den halländska besöksnäringen. Det ska finnas utvecklingsstöd för att våra halländska företag ska kunna nå ut digitalt så att turister ska hitta till Hallands pärlor.

Vår politik

Halland har mycket att erbjuda för alla. Vi vill visa upp Halland och samtidigt stärka den halländska besöksnäringen.
Det ska finnas utvecklingsstöd för att våra halländska företag ska kunna nå ut digitalt så att både svenska och internationella turister ska hitta till Hallands pärlor.

Halland som besöksmål ska ha något för alla, oavsett om du är från Australien eller Knäred. Vi vill lyfta fram det helhetspaket av naturturism som Halland är med hav, skog, stränder och cykelleder.

Vi behöver bli bättre på att lyfta fram vårt inland med dom kulinariska besöksmål som finns där i form av gårdsbutiker, restauranger och Bed & Breakfast.

Hallands gårdar och livsmedelsproducenter har mycket att visa upp och vi vill arbeta för att underlätta regelverket för att det ska gå att kombinera jordbruk med besöksverksamhet.

Vi vill fortsätta arbetet med att hjälpa företag att nå ut digitalt och bli upptäckta. Vi har via hemsidan ”Visit Halland” och appen ”A Day in Halland” redan samlat många av våra besöksmål på ett överskådligt sätt.

Det stöd i form av konsultcheckar man kan få från regionen ska breddas och innefatta fler tjänster så att man kan få hjälp med att nå ut digitalt med sitt företag.

Även om våra satsningar på att samla Hallands besöksmål genom Visit Halland används flitigt av hallänningar som upptäcker nya pärlor i sitt eget län finns det ett stort internationellt intresse för Halland. Vi vill satsa
på den internationella turismen, särskilt från Norge, Danmark och Tyskland där vi märkt av ett särskilt stort intresse för Halland.

För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer