Ny kärnkraft för klimatets skull

Miljöpolitik ska utgå från innovation och förnyelse, inte förbud. Vi ser att många företag vill elektrifiera sin produktion, men elen räcker inte till.

Vår politik

I många mätningar är Kungsbacka en av de bästa kommunerna i landet och mycket ofta bland de 10 bästa kommunerna i Sverige.

Vi har idag företag i som vill ställa om till miljövänlig produktion och nya företag som vill starta upp ny verksamhet, men elen räcker inte till. Vi får aldrig acceptera att företag inte kan etablera sig i Kungsbacka kommun på grund av elbristen.

Människan är den moderata miljöpolitikens utgångspunkt. Det är ditt aktiva val som förändrar beteenden, inte höjda skatter och förbud.

Kärnkraften och Ringhals behövs för att koldioxidfritt kunna producera den el vi behöver för den gröna omställningen. 

Elförsörjningen måste säkras genom ny teknik. Möjlighet att lagra el och en lokal, decentraliserad energiproduktion är viktigt för att minska elsystemets sårbarhet.

En bra klimatpolitik utgår från att ta tillvara på den förändringskraft som finns i en fri konkurrens. Vi vill därför stötta företag i den gröna omställningen och stimulera smart innovation.

Kärnkraften behöver utvecklas – inte avvecklas. Vi vill se mer kärnkraft – inte mindre.

 

Vi har det rätt bra i Kungsbacka, eller hur! 
Den 11:e september är det du som bestämmer. Din röst är viktig!


För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer