Varje skattekrona ska användas effektivt

Vår politik

Du som arbetar betalar skatt för att finansiera vår gemensamma välfärd som skola, vård, räddningstjänst och polis. 

Dina skattepengar ska användas effektivt och du ska kunna se vart dina skattepengar tar vägen. Vi Moderater brukar prata om sänkt skatt – det är alltid ett mål, speciellt i dåligt skötta kommuner där det inte fungerar. Ta gärna en titt på vilket parti som styr i din kommun. Där kommer du kunna se en röd tråd.

Kungsbacka är en bra kommun där Moderaterna har styrt under många år tillsammans med partierna vi kallar Kungsbacka-alliansen det vill säga Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet lokalt.

I många mätningar är Kungsbacka en av de bästa kommunerna i landet och mycket ofta bland de 10 bästa kommunerna i Sverige. Vi har byggt upp vår kommun på det sätt som främjar invånarna och företagarna som bor här. På sikt vill vi sänka skatten. 

Det är många som vill flytta till Kungsbacka, och det ska vi vara glada för. På lång sikt innebär det en större möjlighet för oss att forma vår egen utveckling, men på kort sikt kan det innebära kostnader. Vi behöver växa klokt, och i lagom takt.

Innan vi sänker skatten tycker vi det är klokt att bygga ut det som är gemensamt för oss alla som bor här. 
Det handlar om nya reningsverk, säker tillgång till dricksvatten och en riktigt bra äldreomsorg när fler blir äldre. 

Vi tror att du håller med!

 

Vi har det rätt bra i Kungsbacka, eller hur! 
Den 11:e september är det du som bestämmer. Din röst är viktig!


För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer