Brevrösta från utlandet

Du som befinner dig i utlandet och inte vill eller kan besöka en ambassad kan brevrösta tidigast från den 28 juli.

Hur man röstar – varje röst räknas

Det är faktiskt ganska många gula kuvert som kommer från utlandet, Kungsbackas utlandssvenskar och invånare som spenderar en tid utomlands är väldigt engagerade och uppskattar demokratin. Det är kul och viktigt!

Du som bor utomlands kan antingen rösta på en ambassad eller brevrösta med hjälp av vittnen.

För att brevrösta från utlandet behöver du brevröstmaterial som du beställer från Valmyndigheten
I materialet du får hem i brevlådan finns partivalsedlar (Moderaterna men utan namn). 
Du kan använda partivalsedeln som den är, och vill du personrösta kan du skriva personens namn så tydligt som möjligt på valsedeln.

Du kan också få dina lokala valsedlar av oss som innehåller namn på alla lokala kandidater, vi skickar då dem till din brevlåda där du befinner dig. Kontakta oss för att beställa valsedlar. 


Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den. Om du röstar från utlandet räknas det som att du anmäler dig till röstlängden. Annars behöver du fylla i en blankett och skicka den till Skatteverket. Läs mer om detta på Valmyndighetens webbplats.


Här nedan delar vi en film från den oberoende myndigheten Valmyndigheten, om hur det går till att brevrösta från utlandet.

För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer