Många svenska ambassader och konsulat har röstmottagning. Där kan du förtidsrösta från och med den 18 augusti. Öppettiderna varierar. Sök röstningslokaler och se detaljerade öppettider på respektive ambassads webbplats.
Valmyndighetens webbplats hittar du mer information om vart du kan rösta.

Observera att du INTE kan rösta i utlandet på valdagen. Detta eftersom röster ska hinna skickas till Sverige i tid till rösträkningen.

Om du inte har möjlighet att rösta i en röstningslokal på en ambassad eller konsulat kan du istället brevrösta. Det kan ofta gå fortare att beställa brevröstningsmaterial från en ambassad eller ett konsulat där du befinner dig istället för att materialet ska skickas från Sverige. 


Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den. Om du röstar från utlandet räknas det som att du anmäler dig till röstlängden. Annars behöver du fylla i en blankett och skicka den till Skatteverket. Läs mer om detta på Valmyndighetens webbplats.


Här nedan delar vi en film från den oberoende myndigheten Valmyndigheten, om hur det går till att förtidsrösta på en svensk ambassad eller konsulat utomlands. 

För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer