Satsa mer på turism- och besöksnäring

Vår politik

I Kungsbacka ska det vara enkelt att fylla sin fritid med det man tycker är meningsfullt.

Många besökare och turister kommer till kommunen för våra fina bad, stränder och klippor eller bara för att kommunens campingar är inbjudande och välkomnande. 

Här hittar man lugnet med närheten till storstaden med evenemang och Liseberg. Tjolöholm slott, Fjärås Bräcka, Innerstaden med sina butiker och Äskhults by är några exempel på saker som finns för våra turister att besöka. 

Vi vill satsa ännu mer på turismen och på besöksnäringen, den behöver både utvecklas och ges möjlighet att förbättras.

Vi vill se fler hotell, idrottshallar och konferensmöjligheter runt om i kommunen. Fler besökare till våra besöksmål, innebär fler gäster på restaurangerna och fler som besöker våra företagares butiker. 

Om vi får fler besökare så skapar det fler arbetstillfällen och det är bra för ekonomin. Många ungdomar får också sitt första jobb inom besöksnäringen och handel – därför är det en väldigt viktig fråga för oss i kommunen. 

 

I många mätningar är Kungsbacka en av de bästa kommunerna i landet och mycket ofta bland de 10 bästa kommunerna i Sverige.

Moderaterna är Kungsbackas ledande parti och vår politik har länge präglat vår kommuns utveckling.
Tryggheten är hög och arbetslösheten är låg. Så skall det också förbli.

 

Vi har det rätt bra i Kungsbacka, eller hur! 
Den 11:e september är det du som bestämmer. Din röst är viktig!


För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.  Lär dig mer